Gratis test voor beroeps- of studiekeuze

Inleiding

In dit bericht staan twee gratis tests voor studie- en beroepskeuze: de mini-beroepskeuzetest op 123test.nl en de studie- enberoepskeuzetest op Carrièretijger. Door deze gratis tests wordt een indruk gegeven van hoe een studie- en beroepskeuzetest eruit ziet. Voor een serieus onderzoek naar het soort studie of beroep dat bij je past is een professionele test nodig. Misschien is het mogelijk om via jouw school een meer professionele studie- en beroepskeuzetest te doen (vraag eens naar de mogelijkheden).

Mini-beroepskeuzetest op 123test.nl

123test logo

Figuur: het logo van 123test

Op op 123test.nl staat een korte en gratis mini-beroepskeuzetest, die een indruk geeft hoe een professionele beroepskeuzetest eruit ziet. Je kunt deze test in enkele minuten maken (hecht niet te veel waarde aan de uitslag van de test).

Deze korte beroepskeuzetest geeft slechts een indicatie van het soort beroep dat bij je past. Voor een uitgebreide beroepskeuzetest kun je de professionele beroepskeuzetest van 123test doen. Voor deze test wordt wel een vergoeding gevraagd […]

Mini-beroepskeuzetest. Zie:
http://www.123test.nl/beroepentest/

Bron: 123test. Zie:
http://www.123test.nl/

Studie- en beroepskeuzetest op Carrièretijger

tijgerstaart

Figuur: de staart van de Carrièretijger

De studie- en beroepskeuzetest op Carrièretijger bevat wel wat moeilijke woorden. Zorg dat er iemand in de buurt is, die deze woorden kan uitleggen, of raadpleeg een online woordenboek.

Hieronder staan 60 uitspraken. Van elke uitspraak moet je aangeven in hoeverre het je aanspreekt […] Loop de uitspraken snel langs, denk niet te lang na.

Studie- en beroepskeuzetest. Zie:
http://keuzetest.carrieretijger.nl/

Bron: Carrièretijger. Zie:
http://www.carrieretijger.nl/

One Response to “Gratis test voor beroeps- of studiekeuze”

  1. LOEKS PROGRAMMA 2010-2011 « eduKEET Says:

    […] Beroeps- en studiekeuzetest […]

Leave a comment