Twitter verified accounts: één Twitteraccount met twee tijdlijnen

Hoe weet je of een Twitter account “echt” is? Zoeken op Yoko Ono geeft verschillende resultaten, maar hoe weet je wat eigenlijk het officiële Twitter-account van Yoko Ono is?

Verified accounts
Yoko Ono verified account
De officiële Twitter-accounts van bedrijven, instellingen, organisaties, of beroemdheden worden verified accounts genoemd. De verified accounts zijn herkenbaar door het “blauwe vinkje” achter de Name: Twitter geeft op FAQs about verified accounts een uitleg hierover.

All Tweets of No replies
De Bijenkorf All versus No replies
Een interessant feature van verified accounts is dat de profile timeline “twee gezichten” krijgt: de “No replies” geeft de standaard timeline weer voor het grote publiek en “All” een gedetailleerde timeline voor specifiek geïnteresseerden. Standaard krijg je No replies te zien.

Winkel en webcare met één account
Hashtag bcare
Het feature stelt de Bijenkorf bijvoorbeeld in staat om de tweets van de “winkels” en de tweets van de “webcare” in één Twitter account te combineren. Bekijk de “beide gezichtspunten” van de Bijenkorf zelf maar eens. Als herkenning: veel algemene tweets van de Bijenkorf hebben hashtag #Bijenkorf en tweets van de Bijenkorf webcare zijn met de -voortreffelijke gekozen- hashtag #bcare gekenmerkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: