Twitter account rate: zet de puntjes op de i in je Twitter profile summary

Jeugd op Twitter beoordeelt elkaars account op basis van vijf tot zeven (of acht) elementen, bijvoorbeeld: Header, Icon, Name, Username, Bio, Background and Banner (and Overall). Ze geven veelal cijfers op elk van de zeven elementen, of ze vragen er onderling om.

Account rate
Het wordt account rate genoemd. Zoek maar eens met de combinatie bg icon header name bio op Twitter en je vindt voorbeelden.

Twitter Profile Summary

HEMA
Voor veel bedrijven en instellingen zou het ook goed zijn om een account rate op te maken, gewoon om te zien dat het goed is, of waar het nog beter kan. Wij nemen hier het account van de HEMA als schoolvoorbeeld:

(@HEMA)
icon-10
header-8
bio-9+
bg-10
name-10+
username-9+
banner-10
overall-9+
comment-

echt HEMA
De HEMA heeft een heel mooi Icon en het rood komt op de zwarte Header goed uit. De HEMA heeft heel goed begrepen dat Name en Username verschillend kunnen en mogen zijn. En de BIO van de HEMA is kort, krachtig en veelzeggend.

de puntjes op de i
i Wellicht is het ietsje mooier om een eigen kleur zwart -of een eigen structuur- in de Header te kiezen, in plaats van de default Header van Twitter (dus het met zwarte Gesso bestreken schilderslinnen)?
ii Wellicht is het ietsje mooier om de Username in kleine letters te zetten, omdat er dan wat minder aandacht van Icon, Name en Bio wordt weggenomen (ofschoon de keuze tussen hoofdletters en kleine letters in dit geval best een lastige is)?
iii Wellicht is “Elke week leuke dingen. HEMA.” als BIO ietsje krachtiger, of taalkundig meer correct (waarschijnlijk ook niet, omdat over de huidige BIO-tekst zeer goed nagedacht is en met hebbedingen associeert)?
iV Zou “Nederland – hema.nl” ook volstaan (in plaats van hier ook het hoofdkantoor te noemen)?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: