Koninklijke merken: welk cadeaux geven we aan Prinses van Oranje Catharina-Amalia op haar twaalfde verjaardag in het jaar 2015?

Wellicht is Wilhelmina pepermunt het mooiste product dat ooit aan het koninklijk huis -als eerbetoon- is geschonken: tijdloos en echt Nederlands.

Amalia anijsspoepjes

Wellicht vielen juist daarom de speciale en aangepaste producten die merken rond de abdicatie van Koningin Beatrix en de kroning van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 lanceerden over het algemeen ook wat tegen: is er misschien teveel aan advertising gedacht en minder gehandeld vanuit een gevoel voor eerbetoon aan ons Koningshuis?

Merken, niet getreurd! De herkansing volgt in het jaar 2015. Er zijn in ieder geval vier koninklijke redenen te bedenken om in dat jaar een cadeaux aan Prinses van Oranje Catharina-Amalia, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima te schenken. We noemen deze nu alvast.

2 jaar
Tussen 2013 en 2015 ligt nu een periode van meer dan twee 2 jaar: dat is misschien voldoende voorbereidingstijd voor een koninklijk cadeau?

12 jaar
In 2015 wordt Prinses Amalia 12 jaar oud: Wilhelmina Pepermunt uit 1892 was een eerbetoon aan Prinses Wilhelmina, die in dat jaar 12 werd (bron: Wikipedia).

123 jaar
Tussen 1892 en 2015 ligt een periode van 123 jaar: bij de abdicatie van Koningin Beatrix werd een periode van 123 jaar van vorstinnen afgesloten (bron: Trouw).

200 jaar
Tussen 1815 en 2015 ligt een periode van 200 jaar: in 1815 werd in de Trêveszaal op het Binnenhof te Den Haag in een vergadering van de Staten-Generaal het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden uitgeroepen en vond de inauguratie van Willem, zoon van Willem V van Oranje-Nassau, tot Koning Willem I plaats (bron: Wikipedia).

Het spreekt natuurlijk voor zich dat ook de zusjes Prinses Alexia en Prinses Ariane als eerbetoon op hun twaalfde verjaardag een cadeau mogen ontvangen. En wellicht zal de geschiedenis uitwijzen dat de kwaliteit het koninklijke cadeaux uit 1892 ooit wordt geëvenaard, met betrekking tot relevantie, originaliteit en in hoeverre het ook een even tijdloos, mooi en echt Nederlands product is …


Shortlink: http://wp.me/pLjDt-xj


Trouw: Abdicatie koningin Beatrix


Brandpunt: Reportage uit Uitzending Brandpunt 27 januari 2013


Adformatie: Douwe Egberts en King hebben beste kroningsgadget


Molblog: Douwe Egberts en King hebben beste kroningsgadget


Molblog: Een beetje dom / do’s and don’ts bij koninklijke inhakers


WikipediA: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fortuin_(snoepfabrikant)


WikipediA: http://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_II_(sigaar)


WikipediA: http://nl.wikipedia.org/wiki/1815


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: